Eigen risico zorgverzekering 2018

Het eigen risico is het bedrag dat u moet betalen als u zorgkosten maakt. Voor 2018 blijft het eigen risico € 385,- en ook voor de komende jaren (tot 2021) gelijk. U betaalt dus zelf de eerste € 385,-, pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten.

Wanneer u weinig zorgkosten maakt, dan kunt u overwegen om uw verplicht eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Het is dan goed om uit te rekenen of de premiekorting opweegt tegen het extra eigen risico, dat u eventueel zou moeten betalen. Het verplichte eigen risico kunt u vrijwillig verhogen met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,-. De zorgverzekeraar geeft dan korting op de maandelijkse premie voor de basisverzekering. 

Voor bepaalde zorg in het basispakket betaalt u geen eigen risico:

  • Huisartsenzorg (waaronder de huisartsenpost);
  • Verloskundige zorg en kraamzorg;
  • Bepaalde zorg bij een aantal chronische ziekten (diabetes mellitus type 2, COPD en CVR). Bij de behandeling van deze ziekten zijn verschillende zorgverleners betrokken. Bij bijvoorbeeld diabetes zijn dat huisarts,  diëtist, podotherapeut, apotheker, oogarts en fysiotherapeut. Dit heet ketenzorg;
  • Wijkverpleging;
  • Nacontroles bij orgaandonatie;
  • Reiskosten bij orgaandonatie.

De zorgverzekeraar kan ook bepaalde zorgaanbieders, zorgprogramma's, medicijnen en hulpmiddelen uitsluiten van het eigen risico. Bekijkt u goed de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Wellicht is het goed om ook uw andere verzekeringen eens onder de loep te nemen, Kral Westen ziet meer dan alleen een voordelige premie. Neem vrijblijvend contact met ons op via verzekeringen@kralwesten.nl

eigen risico zorg

Bron: Rijksoverheid

 

Naar nieuwsoverzicht