Ski’s en snowboards roofgoed voor bendes in de Alpen

Wintersportliefhebbers moeten hun ski’s en snowboards goed in de gaten houden, want deze worden op het moment bij bosjes gestolen in de Alpen. Met name het duurdere, nieuwe materiaal is erg geliefd bij dieven.

De Nederlandse Ski Vereniging (NSV) kwam vorige week dinsdag met dit bericht naar buiten. Reisverzekeraars zien een toename van het aantal claims. “Deze dieven gaan heel gericht te werk, vaak in mondaine ski-oorden, waar veel geoefende skiërs zijn. Heel vervelend. De lokale politie kan op de pistes weinig uitrichten”, aldus NSV-directeur Bert Romani tegen de Telegraaf.

Reisverzekeraars zien de laatste jaren een toenemend aantal claims van gestolen skispullen. "Vorig seizoen was het aantal claims met 20 procent toegenomen vergeleken met het jaar ervoor", zegt reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen tegen De Telegraaf.

Volgens de NSV kunnen wintersporters het voor dieven wel moeilijker maken. "Het enige wat je kunt doen, is je materiaal zo veel mogelijk in het zicht houden", zei Romani. "Ook zijn er ski-sloten koop. Een tip is om ski's niet als paar weg te zetten, maar ze om te wisselen met een van je reisgenoot. Dan hebben dieven in ieder geval moeite om setjes te vinden."

Gaat u de komende tijd op wintersport naar de Alpen? Houdt u uw uitrusting dan goed in de gaten, want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wilt u een offerte voor een reisverzekering, of wilt u een afsluiten? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl.

Wintersport

Bron: Telegraaf en NOS 

Naar nieuwsoverzicht