Verzekeraars: minder schade bij jaarwisseling

Voorlopige schattingen van het Verbond van Verzekeraars  laten zien dat er rond de jaarwisseling voor ongeveer 10 tot 12 miljoen euro schade veroorzaakt is aan woningen en voertuigen. Met deze voorlopige schatting lijkt de schade lager uit te vallen dan de vorige jaarwisseling. In 2016-2017 werd er voor 15 miljoen euro aan schade veroorzaakt. 

De grootste claims vloeien voort uit schade veroorzaakt door vuurwerk, vandalisme, autobranden en ongelukken in en om het huis. Verzekeraars hebben al tal van meldingen doorgekregen van brandschades, variërend van lichte schades aan auto's en woningen tot bezittingen die volledig in vlammen opgegaan zijn.

Stichting Salvage, die bij brand hulp biedt aan verzekerden, noteerde met Oud en Nieuw 87 brandgevallen. Verspreid over het hele land waren woningbranden, waarbij Stichting Salvage hulp geboden heeft.

vuurwerkschade 2017-2018

Hoewel het aantal incidenten deze jaarwisseling volgens schattingen niet zo hoog ligt als voorgaande jaren, kende dit jaar wel een aantal schadegevallen met als oorzaak ontploffing van zwaar vuurwerk. Daarnaast heeft de harde wind bijgedragen aan de schade, doordat vuurwerk omwaaide. 

Met name de autobranden baren de verzekeraars grote zorgen, omdat er tijdens deze jaarwisseling zo'n 200 auto's in vlammen opgegaan zijn.

Voorlopige schatting

De cijfers die het  Verbond van Verzekeraars naar buiten gebracht heeft zijn een eerste en voorlopige schatting. De schade aan woningen en auto's vormt maar een beperkt deel van de totale nieuwjaarsschade. Letselschade en schade aan bedrijfspanden en andere niet-particuliere instellingen zijn nog niet bekend.

Heeft u schade gehad naar aanleiding van de jaarwisseling? Dan kunt u contact opnemen via schade@kralwesten.nl

Vuurwerkschade

Bron: NOS

Naar nieuwsoverzicht