Stormschade: Hoe zit het met uw verzekering?

2018 is goed en wel begonnen en de tweede storm is al een feit. De windsnelheden liepen hoog op, met zelfs windstoten van 138 kilometer per uur. Had u al losliggende dakpannen, of stond uw schutting al een beetje instabiel, dan waren deze een prooi voor de wind. Ook tuinmeubilair en andere losstaande zaken in uw tuin zijn vaak niet veilig bij zulke windsnelheden. Maar hoe zit het met uw verzekering als u schade in uw tuin heeft na een storm?

Schade aan uw tuin valt zowel binnen de opstalverzekering als binnen de inboedelverzekering. De inboedelverzekering dekt hierbij schade aan spullen die verplaatsbaar zijn, zoals uw tuinset en het gereedschap in uw schuur. De opstalverzekering biedt dekking bij schade aan vaste onderdelen, zoals uw schuur of uw schutting.

Stormschade en de inboedelverzekering

Op de inboedelverzekering geldt een beperkte dekking voor stormschade. Voor schade aan een weggewaaide partytent of trampoline of kapot gevallen bloempotten is er geen dekking. Het valt immers ook te verwachten dat er schade aan zulke zaken ontstaat als het buiten blijft staan, zonder dat er maatregelen getroffen worden om schade te voorkomen.

Er ontstaat een andere situatie, wanneer er zaken van buiten uw tuin tegen uw spullen aan waaien en er hierdoor schade ontstaat. Wanneer er bijvoorbeeld een boom omwaait en deze valt boven op uw tuinset, dan is er wél dekking.

Stormschade en de opstalverzekering

Ook de opstalverzekering biedt dekking voor stormschade. Denk hierbij aan een omgewaaide schutting of schuur. Ook een overkapping of veranda die door de storm beschadigd raakt is op de opstalverzekering gedekt. Voorwaarde is wel dat er geen sprake is van bewuste roekeloosheid, door bijvoorbeeld de deur van de schuur open te laten staan tijdens de storm.

Heeft u schade aan uw tuinmeubels, schutting, schuur of andere zaken in uw tuin, naar aanleiding van de storm? Dan kunt u contact opnemen via schade@kralwesten.nl

Schade geleden?

Bron: Wegwijs

Naar nieuwsoverzicht