Heeft u uw uitvaartwensen vastgelegd?

Maar liefst 71% van de ondervraagden weet niet of hun partner een begrafenis of een crematie wil. Dit blijkt uit onderzoek van de Uitvaartverzekeringwijzer. Vier op de vijf dertigers blijken de uitvaartwensen van hun partner niet te kennen. Dit geldt ook voor meer dan 50% van de Nederlanders tussen de 60 en de 70 jaar. Kent u de uitvaartwensen van uw partner?

Taboe
Nog steeds rust er een groot taboe op het praten over uitvaartwensen. Terwijl het toch erg belangrijk is om dit bespreekbaar te maken. Niemand gaat er van uit, maar het kan gebeuren dat de mensen die wij liefhebben, plotseling overlijden. Dan is het fijn dat de uitvaartwensen van de overledene bij de nabestaanden bekend zijn. Tevens kan het ook een grote rol spelen in het verwerkingsproces, om de uitvaart van de overledene volgens zijn of haar laatste wensen uit te voeren.

Uitvaartwensenlijst
Wij adviseren om uw uitvaartwensen met uw partner te bespreken en eventueel vast te leggen. Monuta biedt hiervoor een handvat in de vorm van de uitvaartwensenlijst. Hierin kunt u al uw wensen beschrijven. Via deze link kunt u digitaal uw wensen vastleggen, of een papieren versie aanvragen. Deze zijn tevens bij onze kantoren in Ter Apel, Stadskanaal en Emmen af te halen.

Heeft u vragen over uw uitvaartverzekering? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl.

Uitvaartverzekering

Bron: Telegraaf

Naar nieuwsoverzicht