Tien bespaartips voor uw verbouwing

Is de badkamer nu echt wel aan vervanging toe? Of wordt het tijd voor een dakkapel, zodat jullie net even dat beetje extra ruimte krijgen? Een verbouwing is vaak een grote investering, die meer waarde aan uw woning moet geven. Hieronder geven wij tien tips om de kosten van een verbouwing beperkt te houden.

1. Maak een duidelijk plan
Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom van tevoren een duidelijk plan, waarin u aangeeft wat u gedaan wilt hebben, welke materialen u ervoor nodig denkt te hebben, wat het budget is en hoeveel tijd u ervoor nodig denkt te hebben. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

2. Vraag meerdere offertes aan
Wanneer u werk uit handen geeft, zoals het laten verbouwen van een badkamer, dan doet u er verstandig aan om meerdere offertes op te vragen. Op deze manier kunt u verschillende aannemers het beste vergelijken.

3. Ga niet direct voor de goedkoopste aanbieder
Het bekende gezegde vertelt ons dat goedkoop duurkoop is. Dit gaat natuurlijk niet altijd op, maar het is wel verstandig om niet meteen de goedkoopste aannemer te kiezen. Vergelijk de aangevraagde offertes niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van wat er aangeboden wordt: welke producten gaan er gebruikt worden en hoe lang gaat de verbouwing duren? Maak een weloverwogen keuze.

4. Ga op zoek naar recensies
Wanneer u denkt de juiste aannemer voor de klus gevonden te hebben, dan is het belangrijk om uit te zoeken of anderen ook tevreden waren over het eindresultaat van de betreffende aannemer. Recensies geven een goed beeld van de mate van tevredenheid van de mensen die u voorgingen.

5. Leg afspraken goed vast
Heeft u de juiste aannemer gevonden? Zet dan alle afspraken duidelijk op papier, zodat u niet voor (financiƫle) verrassingen komt te staan.

6. Maak duidelijke afspraken over de betaling
Betaalt u een totaalprijs, of betaalt u per uur? Wanneer u voor de totaalprijs kiest, dan weet u waar u aan toe bent. Het is wel belangrijk dat u duidelijk op papier heeft wat de aannemer voor dit bedrag levert en welke afspraken er gemaakt zijn.

7. Steek zelf ook de handen uit de mouwen
Het aansluiten van elektriciteit of het plaatsen van een fundering zijn zaken die waarschijnlijk voor u niet weggelegd zijn, maar er zijn zaken die u vast zelf kunt doen. Bijvoorbeeld oude tegels verwijderen of een muur slopen. Alles wat u zelf doet, hoeft de aannemer niet te doen en scheelt in de kosten van de verbouwing.

8. Check of voldaan wordt aan alle regelgeving
In sommige gevallen dient men een vergunning aan te vragen voor het verbouwen van de woning. Het is belangrijk om van tevoren te controleren of u een vergunning nodig heeft. Wanneer dit het geval is, zorg er dan voor dat u de vergunning ruim op tijd aangevraagd heeft. Het toekennen van een vergunning kan namelijk 5 tot 13 weken duren. Begin nooit met verbouwen voordat u de vergunning ontvangen heeft.

9. Reserveer een bedrag voor onvoorziene uitgaven
Een verbouwing pakt vaak duurder uit, dan van te voren berekend is. Wees daarom goed voorbereid en reserveer een bedrag (5%) voor onvoorziene uitgaven.

10. Bekijk de mogelijkheden voor de financiering
Soms kan een verbouwing bekostigd worden met uw spaargeld, maar in sommige gevallen zult u hiervoor een lening moeten afsluiten. Het kan dan mogelijk zijn om de verbouwing te financieren vanuit een tweede hypotheek.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Dan kunt u contact opnemen via hypotheken@kralwesten.nl

Bespaartips verbouwing

Bron: Adfiz

Naar nieuwsoverzicht