Top 10 meest geclaimde spullen op vakantie

Schade of diefstal tijdens uw vakantie is vervelend. Daar gaat uw onbezorgde vakantie! Jaarlijks komen er rond de vakantieperiode veel claims binnen bij onze schadeafdeling (nadat er aangifte is gedaan bij de politie op de vakantiebestemming). De smartphone, tablet en zonnebril staan in de top 3 van meest geclaimde spullen op vakantie. Dus wees extra voorzichtig als u deze spullen meeneemt op vakantie.

Top 10

 1. Smartphones/telefoons (19%)
 2. Tablets/e-readers (16%)
 3. (Zonne-)brillen (14%)
 4. Camera's (12%)
 5. Laptops (7%)
 6. Kleding (5%)
 7. Sieraden (4%)
 8. Koptelefoons (4%)
 9. Koffers (3%)
 10. Surfuitrusting (1%)

Tips om vakantieschades te voorkomen
We kunnen het helaas niet altijd voorkomen, als toerist bent u een makkelijker doelwit voor diefstal. Door alerter te zijn kunt u diefstal, verlies of schade in sommige gevallen voorkomen, door:

 • Uw waardevolle spullen zoals sieraden, paspoorten en geld op te bergen in een kluisje in het hotel.
 • Uw waardevolle spullen tijdens de reis in uw handbagage te doen, in plaats van in uw koffer.
 • Uw paspoort, geld en bankpas(sen) te verspreiden over meerdere tassen.

Aangifte doen in het buitenland
Mocht u toch het slachtoffer worden van diefstal, dan is het noodzakelijk om direct aangifte te doen bij de politie in het buitenland. Achteraf aangifte doen in Nederland is helaas niet mogelijk.

Heeft het zin om aangifte te doen bij de politie op vakantie? Ja, want achteraf aangifte doen in Nederland is niet mogelijk.

Wilt u voor uw vakantie een reisverzekering of een doorlopende reisverzekering afsluiten? Of wilt u ons advies? Neem contact op met ons team Verzekeringen.

gestolen op vakantie

Bron: MeeĆ¹s

Naar nieuwsoverzicht