De aanschafwaarderegeling: hoe zit dat eigenlijk?

Uit recent onderzoek van vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat een derde van de autoverzekeringen geen aanschafwaarderegeling voor tweedehandsauto’s hanteert. Dit betekent dat u enkele duizenden euro’s kunt mislopen, wanneer uw auto gestolen wordt of na een ongeval total loss verklaard wordt.

Hoe zit het?
De aanschafwaarderegeling is een aanvulling op de Allriskdekking van de autoverzekering binnen het Voor-Elkaar-Pakket van Kral Westen. Als u een tweedehandsauto heeft, dan is normaal gesproken de dagwaarde van deze auto het uitgangspunt bij de vergoeding van uw schade. Bij de aanschafwaarderegeling wordt in bepaalde gevallen niet uitgegaan van de dagwaarde, maar van de hogere aanschafwaarde.

Wanneer geldt de aanschafwaarderegeling op de Allrisk autoverzekering van Kral Westen?
De aanschafwaarderegeling geldt als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • De schade is ontstaan binnen dertien jaar na de afgifte van het eerste (Nederlandse of buitenlandse) kentekenbewijs;
  • De schade is ontstaan binnen twee jaar na overschrijving van het kenteken op uw naam;
  • De auto heeft een oorspronkelijke catalogusprijs van niet meer dan € 70.000,- (inclusief BTW);
  • Overhandiging van de originele aankoopnota van een BOVAG-bedrijf of merkdealer.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee
In het onderzoek vergeleek Geld.nl bij vijf veel verkochte occasions de aankoopprijs met de dagwaarde. “Hieruit blijkt dat zelfs als je auto op de dag van aankoop total loss raakt of gestolen wordt, je met een dagwaarderegeling tot wel €2.000 euro minder vergoed krijgt dan wat je voor de auto hebt betaald”, aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Wie voor zijn tweedehandsauto een verzekering kiest die alleen de dagwaarde vergoedt, kan bij total loss of diefstal flink de boot in gaan.”

Heeft u vragen over uw autoverzekering of wilt u vrijblijvend een offerte opvragen? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl

Autoschade

Bron: AM

Naar nieuwsoverzicht