Reisverzekering meeboeken bij de vakantie pakt vaak duur uit

Boekt u een vakantie en regelt u daarbij ook de reisverzekering, dan bent u in veel gevallen duurder uit, dan wanneer u uw reisverzekering bij uw verzekeraar afsluit. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer.

Reisorganisaties bieden vaak de mogelijkheid om gelijk een reisverzekering af te sluiten bij de door u geboekte reis. “Het gaat hierbij vrijwel altijd om een kortlopende reisverzekering met een forse premie. Het gemak van direct afsluiten klinkt aanlokkelijk, maar als consument betaal je meer geld dan nodig. In veel gevallen ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Op een dure vakantie is een paar honderd euro verschil geen uitzondering”, aldus Independer.

Reissom bepaalt annuleringspremie
Naarmate de reis duurder wordt, wordt het premieverschil groter. “Dat komt omdat de premie voor de dekking voor annulering wordt berekend als percentage van de totale reissom. Dit is niet het geval bij een doorlopende reisverzekering.” Independer heeft een voorbeeldgezin genomen dat uit 2 volwassenen en 3 kinderen bestaat. Het gezin heeft een reis geboekt via Corendon naar de Algarve à € 3.488,-. Sluit het gezin via Corendon ook een kortlopende reisverzekering, dan bedragen de kosten hiervoor € 385,-. Door de reisverzekering via een verzekeraar te sluiten, kan het gezin maximaal € 106,- besparen.

Doorlopend regelmatig goedkoper dan kortlopend
Ook als u een verzekering sluit via een verzekeraar, kan het vaak lonen om een kortlopende en een doorlopende reisverzekering met elkaar te vergelijken. In relatief veel gevallen zal de doorlopende reisverzekering als goedkoopste uit de bus komen.

Daarnaast bent u het hele jaar door verzekerd en niet alleen voor deze enkele reis. Bent u bijvoorbeeld van plan om later in het jaar nog een weekendje weg te gaan, dan is die reis ook gewoon verzekerd.

Heeft u vragen over de doorlopende reisverzekering? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl.

Zomer

Bron: AM web

Naar nieuwsoverzicht