Ontwikkelingen in de uitvaartbranche

Het is mooi als een uitvaart past bij hoe iemand was. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om het afscheid van een overleden dierbare persoonlijker te maken. Denk hierbij aan het zelf maken van de rouwkaart of een ‘groene uitvaart’.

Het mag ook echt anders
Steeds vaker kiezen nabestaanden voor een uitvaart buiten de kerk of het uitvaartcentrum. Een afscheid kan buiten in de natuur of thuis plaatsvinden. Denk ook eens aan die leuke strandtent in de buurt, de kantine van de lokale scouting of het theater. Voor voetbalfans is het zelfs mogelijk te kiezen voor een voetbaluitvaart waarbij de uitvaart op de middenstip plaatsvindt. Daarnaast kunnen de nabestaanden een videoverslag of fotocollage laten maken als aandenken.

Nabestaanden willen meer zelf doen 
Er ontstaat meer vrijheid omdat ongeschreven regels worden losgelaten. Nabestaanden mogen dan ook een eigen invulling aan het afscheid geven. Er zijn verschillende dingen die de nabestaanden familie zelf mogen doen. Denk hierbij aan:

  • Bij de laatste verzorging helpen (wassen, aankleden en opmaken).
  • De rouwkaart samenstellen met eigen teksten of foto’s.
  • De kist dragen.
  • De kist zelf maken (mits deze voldoet aan de wettelijke eisen).
  • Zingen of een instrument bespelen tijdens de afscheidsdienst.
  • De koffietafel thuis of in het favoriete restaurant van de dierbare laten plaatsvinden.

​Wat zijn uw wensen?
​Heeft u al nagedacht over uw uitvaartwensen? Kiest u voor een traditionele uitvaart of een persoonlijk afscheid? Kral Westen ziet meer dan afscheid nemen en adviseert u graag over een passende uitvaartverzekering. Neem hiervoor contact op met ons team verzekeringen. 

Bron: Monuta

Wij zien meer dan afscheid nemen.

 

Naar nieuwsoverzicht