Met spaargeld een uitvaart betalen?

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 60% van de Nederlanders minder dan 5.000 euro aan spaargeld heeft. 20% heeft zelfs helemaal geen spaargeld. Geld opzij leggen voor een uitvaart is voor velen dus lastig. Het duurt lang voor het geld bij elkaar is gespaard en vaak wordt het tussendoor alsnog uitgegeven. Maar als iemand de discipline heeft om het geld te laten staan, dan kan sparen natuurlijk wel.

Niet alles hoeft te worden verzekerd. Soms is het best mogelijk om een financieel risico te lopen. Verzekeren is pas belangrijk wanneer het financiële risico niet zelf te dragen is.

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000
Voor dit bedrag kan dus worden gespaard. Bij een spaarrekening geldt wel dat er belasting moet worden betaald over het bedrag dat boven de € 30.000 per persoon uitkomt (2018). Sparen voor de uitvaart kan daarnaast ook via een geblokkeerde rekening speciaal voor uitvaartkosten. Het voordeel hierbij is dat het tussentijds niet aan iets anders kan worden uitgegeven.

De zekerheid van uitkeren: al na een keer premie betalen
Steeds meer mensen kiezen er voor om het financiële risico van een uitvaart af te dekken met een uitvaartverzekering. Het is zeker dat deze uitkeert, ook al is er slechts één keer premie betaald. Bij sparen loopt men een risico waarvan niet iedereen zich bewust is. Heeft iemand namelijk slechts één of enkele maanden spaargeld opzij gelegd en diegene komt plotseling te overlijden, dan is er niet voldoende geld beschikbaar om de uitvaartnota te betalen. Een uitvaartverzekering geeft dus eigenlijk rust, neemt onzekerheid weg en het spaargeld kan gewoon aan leuke dingen worden uitgegeven.

Bron: Monuta

Wij zien meer dan afscheid nemen.

Naar nieuwsoverzicht