Zorgkosten in het buitenland: welke verzekering heeft u nodig?

Gaat u naar het buitenland? Dan is het belangrijk dat u goed verzekerd bent voor eventuele zorgkosten. Dit kan met een zorgverzekering met buitenlanddekking, maar ook met een reisverzekering met dekking voor medische kosten.

Als u in het buitenland te maken krijgt met zorgkosten, kan óf de zorgverzekeraar óf de reisverzekeraar dekking bieden. Om de claimafhandeling en vergoeding eerlijk te laten verlopen, hebben de verzekeraars hierover afspraken gemaakt. De partij die u als eerste benadert, onderneemt de nodige acties om hulpverlening in te schakelen. U kunt dus beide partijen inschakelen, mits u een verzekering met de juiste dekking heeft afgesloten.

Heeft u een zorgverzekering met buitenlanddekking? Dan kan een reisverzekering met dekking voor medische kosten alsnog interessant zijn. Een reisverzekering is namelijk gemakkelijker uit te breiden en af te sluiten met extra modules en dekkingen, risicovolle sporten en dekking van het eigen risico van de basisverzekering. Zo sluit u een verzekering af die bij u past.

Wilt u meer weten over de reisverzekering? Neem dan contact op via verzekeringen@kralwesten.nl. Lees hier meer over de reisverzekering.

Geneeskundige kosten

Goed voorbereid op reis? Wij zien meer.

Naar nieuwsoverzicht