Wie betaalt de uitvaart van een alleenstaande oudere?

In Nederland ontstaan steeds meer eenpersoonshuishoudens van 80 jaar of ouder. Van de bijna drie miljoen alleenstaanden in 2018 behoorden al meer dan 360 duizend mensen tot deze leeftijdsgroep. Wie zorgt er voor de uitvaart van de alleenstaande oudere?

De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het betalen van de kosten en ontvangt een eventuele uitkering van een uitvaartverzekering. Dit is meestal een nabestaande. Familieleden die de financiële gevolgen niet kunnen dragen, kunnen ervoor kiezen om niet als opdrachtgever op te treden. Als er geen nabestaanden zijn, dan neemt de gemeente de rol van opdrachtgever over. De kosten worden betaald uit het nalatenschap van de overledene en als dat er niet is of niet genoeg is, kan de gemeente alsnog aankloppen bij bloed- en aanverwanten.

Om te voorkomen dat nabestaande met onverwachte kosten achterblijven, is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Kral Westen ziet meer dan afscheid nemen en adviseert u graag over een passende uitvaartverzekering. Neem hiervoor contact op met ons team verzekeringen. 

Witte rozen klein.jpg

Wij zien meer dan afscheid nemen.

Bron: Monuta 

Naar nieuwsoverzicht