Caravan lenen? Check uw verzekering!

Heeft u een vakantie geboekt op een camping en leent u een caravan van vrienden of familie? Of gaat u verhuizen en leent u hiervoor een aanhangwagen? Dan is het belangrijk om te weten wat er precies verzekerd is.

Zowel de (geleende) caravan als de aanhangwagen zijn automatisch meeverzekerd op uw WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) als deze achter uw auto  of de auto van degene die de caravan of aanhanger  leent, hangt. Gebeurt er onverhoopt iets onderweg, dan is de schade gedekt. Let wel: het gaat alleen om schade die de aanhanger of caravan veroorzaakt bij een ander. De schade aan een geleende aanhanger of caravan is niet gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en dient u zelf te betalen.

Bent u zelf eigenaar van een caravan of aanhangwagen? Dan is het goed om even na te denken over een extra verzekering. Met een caravan- of aanhangerverzekering kunt u schade aan het object zelf verzekeren. Ook goed om te weten: gaat u naar Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië of Spanje op vakantie met een caravan die zwaarder is dan 750 kg, dan heeft u een aparte groene kaart voor de aanhanger nodig.

Wilt u meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering of een aanhanger- of caravanverzekering? Neem hiervoor contact op met ons team Verzekeringen.

Caravan achter auto

Bron: www.vandeheem.nl

Naar nieuwsoverzicht