Eigen begrafenis al geregeld? Leg het vast.

Willibrord Frequin (77) vertelde onlangs in Pauw naar aanleiding van een commercial van een overlijdensverzekeraar dat hij zelf al zijn begrafenis zo goed als geregeld heeft. Ook zegt hij dat hij weleens een etentje met zijn gezin en aanhang heeft, waarbij ze hem van alles mogen vragen en kunnen zeggen wat ze willen.

Zo onthult de voormalig televisiepresentator dat ze gevraagd hebben ’of ze nog wat geld krijgen’ als hij er niet meer is. Zijn beweegreden achter het etentje? „Je hoort heel vaak dat mensen doodgaan en familie of vrienden zeggen: ’Ik had dit nog willen vragen, ik had dat nog willen bespreken’.

Willibrord antwoordt op de vraag van Jeroen Pauw of hij alles al geregeld heeft voor zijn begrafenis: „Ik ga op een huifkar met vier of zes paarden naar de basiliek in Laren, echt chique hoor. Fanfare erbij, groot koor, dat wordt een feestje.” Zijn wens is dat de stoet vervolgens naar zijn favoriete restaurant in Blaricum gaat. „Met een platte kist, waar glaasjes op kunnen staan.”

Wanneer u al besloten heeft hoe uw uitvaart er uit moet komen te zien, dan is het belangrijk dat u dit vastlegt voor uw nabestaanden. Dit geeft vaak een stukje rust in een toch al hectische en emotionele periode. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over hoe de uitvaartkosten gedekt worden. Dit kan bijvoorbeeld door ervoor te sparen op een speciale spaarrekening of door een uitvaartverzekering af te sluiten.

Kral Westen ziet meer dan afscheid nemen en adviseert u graag over een passende uitvaartverzekering. Neem hiervoor contact op met ons team verzekeringen. 

Wij zien meer dan afscheid nemen.

 

uitvaartverzekering

 

Bron: Pauw, Telegraaf

Naar nieuwsoverzicht