Let op! Inbraakgolf in Ter Apel

Ondertussen hebben we de eerste meldingen  binnen gekregen; bewoners van Ter Apel hebben te maken met inbrekers die spullen uit huis en tuin stelen.

De zomervakantie is voor inbrekers de periode bij uitstek om hun slag te slaan. Geen bewoners die plots voor je neus kunnen staan en minder controle door buurtbewoners. Het is daarom belangrijk dat u zelf al enkele voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat u het volgende slachtoffer wordt.

Laat waardevolle spullen niet in uw tuin staan
Fietsen, grasmaaiers, barbecues… Voor dieven waardevolle spullen, die ’s zomers vaak in de achtertuin blijven staan. Helaas biedt de verzekering geen dekking wanneer deze spullen uit uw tuin gestolen worden, ondanks dat u het misschien op slot heeft staan. Staan ze daarentegen in uw afgesloten tuinhuis, garage of bijkeuken, dan komt u wel voor een schadevergoeding in aanmerking.

Ramen dicht, lichtje aan en deur op slot
Op televisie hoort u regelmatig deze leus voorbij komen. Toch zijn dit de belangrijkste maatregelen die u kunt treffen in het voorkomen van een inbraak. Ook al laat u alleen maar even de hond uit of doet u even een boodschapje bij de buurtsuper. Altijd ramen dicht, lichtje aan en deur op slot.

We willen graag benadrukken dat deze maatregelen altijd genomen dienen te worden, niet alleen tijdens een inbraakgolf. Momenteel is het dievengilde actief in Ter Apel, maar dit kan zich zo verplaatsen naar een dorp in de buurt.

Probeer bij verdachte activiteiten rond uw woning een kenteken en/of andere bijzonderheden te noteren. Uw tip kan het verschil maken.

Heeft u schade als gevolg van een inbraak? Dan kunt u contact opnemen via schade@kralwesten.nl of telefoonnummer 0599-581759

maak het ze niet te makkelijk

Naar nieuwsoverzicht