Reizen Thomas Cook komen te vervallen

Gisteren werd al bekend gemaakt dat Brits reisbureau Thomas Cook Group plc is zwaar weer verkeerd en faillissement heeft aangevraagd. In eerste instantie leek het er op dat dit geen gevolgen zou hebben voor de Nederlandse tak van het bedrijf. Gisteravond heeft Thomas Cook Nederland B.V. laten weten dat ook zij geen mogelijk zien om de geboekte reizen uit te blijven voeren.

Wat betekent dit voor u?
Thomas Cook Nederland B.V. heeft een melding van financieel onvermogen gedaan bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Als u een reis via Thomas Cook Nederland B.V. (Thomas Cook/Neckermann Reizen) geboekt heeft, heeft dit enkele gevolgen voor u. Ten eerste zijn alle vertrekken die op 24 september gepland stonden, komen te vervallen. Dit betekent dat uw reis niet doorgaat. Voor reizigers die vanaf 25 september zouden vertrekken komt er binnenkort meer informatie beschikbaar op de websites van Thomas Cook, Neckermann en de SGR.

Wat moet ik nu doen?
Op de website van de SGR staan instructies voor verschillende situaties die op uw van toepassing kunnen zijn. Klik hier.  Kijk goed welke instructies u op dient te volgen. Ook wanneer u een reisverzekering via Kral Westen gesloten heeft, dient u eerst contact op te nemen met de SGR of het reisbureau waar u de reis geboekt heeft.

“Wij vinden het enorm jammer dat wij de vakantie die u heeft geboekt, niet kunnen uitvoeren. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor deze situatie.”, aldus de website van Thomas Cook.

Heeft u vragen over de dekking van uw reisverzekering of wilt u graag vrijblijvend een offerte ontvangen? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl.  Heeft u schade geleden tijdens uw vakantie? Dan kunt u contact opnemen via schade@kralwesten.nl.

Reisverzekering

Naar nieuwsoverzicht