Hoe zit het met de aanvullende verzekering in 2020?

Wanneer u verwacht aankomend jaar meer zorg nodig te hebben, dan kunt u er voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. U heeft dan een aanvullende dekking voor behandelingen die vanuit de basisverzekering niet vergoed worden. U kunt hierbij denken aan fysiotherapie of orthodontie.

Heeft u al een aanvullende verzekering Dan kan het verstandig zijn om te controleren of de dekking nog aansluit bij uw situatie. U kunt premie besparen door een dekking te kiezen die alleen de behandelingen vergoed die u denkt te gaan gebruiken. Bij veel zorgverzekeraars kunt u zich los aanvullend verzekeren, zonder dat u een basisverzekering bij diezelfde verzekeraar hoeft af te sluiten. Een aanvullende verzekering heeft meestal een looptijd van een jaar. De uiterste datum voor het opzeggen van uw zorgverzekering is 31 december. De uiterste datum voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is 31 januari, mits u de oude zorgverzekering uiterlijk 31 december hebt opgezegd. Uw zorgverzekering gaat dan per 1 januari met terugwerkende kracht in. Als u overstapt voor 31 december, dan zegt uw nieuwe verzekeraar uw oude zorgverzekering op.

Bij de meeste zorgverzekeraars kan u een beperkte aanvullende verzekering afsluiten zonder medische acceptatie. Bij een uitgebreide aanvullende verzekering moet u er rekening mee houden dat u eerst een lijst met gezondheidsvragen moet invullen. Op basis daarvan zal de verzekeraar bepalen of uw aanvraag geaccepteerd kan worden. In tegenstelling tot de basisverzekering, mag de verzekeraar een aanvraag voor een aanvullende verzekering wel weigeren.

Zorgverzekering

Bron: www.businessinsider.nl

Naar nieuwsoverzicht