Waardebepaling van uw woning

De waardebepaling van uw woning voor de verkoop is van cruciaal belang. Deze waardebepaling wordt door de makelaar gedaan op basis van een visuele inspectie. Dan moet u denken aan de staat van de woning, ligging van de woning, kavelgrootte en de afwerking (modern vs. gedateerd).

Daarnaast is het van belang dat u informatie verschaft over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert uw NVM-makelaar verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. Mocht u besluiten de woning via Kral Westen te verkopen, dan stelt de makelaar in overleg met de verkoper een geschikte verkoopprijs vast.

Onafhankelijke derde partij
Kral Westen voert ook taxaties uit voor woningen en bedrijfsonroerend goed, bijvoorbeeld voor de financiering van een pand. Voorwaarde hierbij is dat de woning niet via Kral Westen is aangekocht of verkocht of dat de hypotheek via onze hypotheekadviseurs geregeld is, zij is dan de onafhankelijke derde partij. Van deze taxatie wordt een rapport opgesteld die aan de wettelijke eisen en de eisen van de geldverstrekker voldoet.

De NVM-taxateurs ondergaan periodiek educatie. Op deze manier blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kennis actueel. De NVM-taxateur beschikt daarnaast over uitstekende referentiedata en is dus een betrouwbare keuze.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Bel voor meer informatie naar 0599-581759. 

Huis

Bron: NVM

Naar nieuwsoverzicht