Autoschade kunt u digitaal melden via mobielschademelden.nl

Autoschade is al vervelend genoeg. Vaak maakt het invullen van het schadeformulier het nog lastiger. Mobielschademelden.nl heeft daarom een speciale app ontwikkeld waarmee schade melden een stuk sneller en gemakkelijker gaat.  Heeft u het al eens geprobeerd?

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen doen mee met Mobielschademelden.nl. Mocht uw verzekeringsmaatschappij niet meedoen, dan laat de applicatie dit weten na het invullen van uw kenteken. Rijdt u in een leaseauto? Dan moet u zelf een leasemaatschappij selecteren. Staat uw maatschappij er niet bij? Dan kunt u helaas niet via Mobielschademelden.nl uw schade melden.

Hoe gaat het in zijn werk?
Na het installeren van de app zijn er enkele gegevens die u op voorhand kunt invullen. Op deze manier heeft u bij een daadwerkelijke schade gelijk de juiste gegevens bij de hand. De app vraagt om uw NAW-gegevens, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres, kenteken en rijbewijsnummer.

Vindt er uiteindelijk toch een aanrijding plaats? Dan volgt u onderstaand stappenplan.

 1. Maak foto's en benader getuigen.
  Fotografeer de schade- en ongevalssituatie en noteer gegevens van getuigen.
 2. Start schademelden en selecteer type voertuig en soort ongeval.
  Selecteer de gebruikte voertuigen en het soort ongeval.
 3. Noteer de gegevens.
  Noteer de gegevens van de bestuurder(s).
 4. Meld schade en letsel.
  Geef de schade van uw voertuig en eventueel letsel aan.
 5. Beschrijf de situatie.
  Geef aan hoe het ongeval is ontstaan, waar u vandaan kwam, wat u deed en waar u reed.
 6. Controleer de gegevens.
  Controleer samen de samenvatting en ga verder naar de volgende stap.
 7. Bevestig de schademelding.
  Bevestig de schademelding met een SMS code van de andere partij. Deze partij krijgt de hele melding + code per SMS toegestuurd.
 8. Voeg thuis extra informatie toe.
  Vul uw melding (thuis) aan en voeg indien gewenst foto’s toe.


Door een schade te melden via Mobielschademelden.nl draagt u bij aan de verkeersveiligheid. De informatie over de toedracht en de locatie wordt gedeeld met verkeersveiligheidsinstanties. Zo krijgen deze partijen een goed beeld van gevaarlijke situaties en kan de verkeerssituatie worden aangepast. Persoonsinformatie of informatie over betrokken voertuigen wordt niet gedeeld met deze verkeersveiligheidsinstanties.

Ook Kral Westen heeft zich aangesloten bij de Mobielschademelden.nl. Heeft u een aanrijding en is de verzekeraar van de tegenpartij ook aangesloten, dan kunt u gebruik maken van de app. Wanneer de verzekeraar van de tegenpartij niet aangesloten is, dan dient u het papieren schadeformulier moeten gebruiken. 

Heeft u vragen over uw autoschade? Dan kunt u contact opnemen via schade@kralwesten.nl

mobielschademelden

Bron: Mobielschademelden.nl 

Naar nieuwsoverzicht