Prijzen koopwoningen in de lift

Prijzen koopwoningen in de lift
De huizenprijzen zijn alweer een tijdje aan het stijgen. Na de kredietcrisis van 2008 en de eurocrisis van 2009 waren de prijzen van koopwoningen sterk gedaald, maar vanaf juli 2013 zit er weer een stijgende lijn in.

Sterke stijging
De huizenprijzen zijn afgelopen maand met 5,9% gestegen ten opzichte van september 2015, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). In de maand augustus werd zelfs de grootste prijsstijging in 14 jaar genoteerd, namelijk 6%. Ten opzichte van het dieptepunt in juni 2013 wordt er nu gemiddeld 12,9% meer betaald voor een koopwoning, maar toch betaalt de koper nog 11,4% minder ten opzichte van de piek in augustus 2008.

Prijzen hoger dan voor de crisis
Koopwoningen in de steden Utrecht en Amsterdam blijken zelfs duurder te zijn, dan voor de crisis. In Utrecht werd dit prijsniveau in het derde kwartaal van 2016 overschreden, terwijl dit in Amsterdam al driekwart jaar het geval is.

Huizenprijzen stijgen overal
De prijsstijging is niet alleen voorbehouden aan de vier grote steden, maar in alle provincies  steeg de prijs voor koopwoningen. In de provincie Groningen was de prijsstijging zelfs 6,7% in het derde kwartaal van 2016, wat groter is dan het gemiddelde in Nederland, namelijk 5,6%. Voor velen een reden om te overwegen, de huidige woning te koop te zetten.

Mocht u interesse hebben in het verkopen van uw woning, of heeft u interesse in één van de woningen die wij aanbieden, dan kunt u contact opnemen met onze makelaardij. Onze collega’s helpen u graag verder.

Huizenmarkt

Naar nieuwsoverzicht