Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?

Het komt vaker voor dan u denkt: mensen die op zoek zijn naar hun levensverzekering. Ze weten zeker dat ze ooit een polis hebben afgesloten, maar de papieren zijn zoekgeraakt, of de verzekeraar van destijds bestaat niet meer. Of het gaat om een polis van een overleden familielid, waarvan de documenten onvindbaar zijn.

Het goede nieuws: er bestaat een zoekservice voor dit soort gevallen! Het Verbond van Verzekeraars, waar alle verzekeraars in Nederland bij zijn aangesloten, kan een zoekvraag voor u uitzetten. Maar: u moet dan wel eerst zelf goed gezocht hebben. Staat u bijvoorbeeld bij dat je vader of moeder het over een bepaalde verzekeraar had? Bel die dan eerst. Heeft u een financieel adviseur, vraag dan hem of haar om hulp. U kunt natuurlijk ook de financieel adviseur van uw overleden familielid om hulp vragen.

Alle verzekeraars

Op de website van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse verzekeraars op een rijtje. Bestaat de verzekeraar die u zoekt inmiddels niet meer? Dan kunt u de rechtsopvolger achterhalen via de Informatiedesk van De Nederlandsche Bank. Deze Informatiedesk is te bereiken via emailadres info@dnb.nl of via telefoonnummer 0800 020 1068 (gratis).

Gratis

Hebben uw eerste zoekpogingen geen resultaat gehad, dan kunt u een zoekvraag indienen via deze website. Er gelden wel een aantal spelregels, die u hier kunt vinden. De procedure is gratis en duurt zo’n 2 a 3 maanden.

Wilt u weten welke verzekeringen u momenteel via ons kantoor heeft lopen? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl.

vraagteken

Bron: Finfin van Adfiz – 6 januari 2021

Naar nieuwsoverzicht