Winter is coming...

De temperaturen dalen weer en dat betekent dat de kans op sneeuw en ijzel toeneemt. Goed voorbereid op weg gaan is het halve werk. Naast een voorzichtige rijstijl, maken winterbanden ook deel uit van een goede voorbereiding.

Winterbanden
Winterbanden functioneren het beste bij een temperatuur vanaf 7 graden Celsius of lager. Bij sneeuw wordt de remweg aanzienlijk verkort en ze geven meer grip dan zomerbanden. Hoewel het aan te raden is winterbanden onder uw auto te plaatsen, is het in Nederland niet verplicht. Gaat u daarentegen naar bijvoorbeeld Duitsland, dan geldt  er wel een verplichting voor het rijden op winter- of all seasonbanden. Voor een compleet overzicht van regelgeving in Europese landen, kunt u hier de website van de ANWB raadplegen.

Schadekansen
Uit onderzoek van verkeerspsycholoog Heino blijkt dat automobilisten die in winter met zomerbanden blijven rijden, 32% meer schade aan de eigen auto veroorzaken en 22% meer schade veroorzaken aan derden, dan in de zomer. Automobilisten die wel gebruik maken van winterbanden veroorzaken 12% meer schade aan de eigen auto en veroorzaken 7% meer schade aan derden, dan in de zomer.

Toch schade
Mocht u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch schade veroorzaken, dan kunt u dit doorgeven via schade@kralwesten.nl

Winterbanden

Naar nieuwsoverzicht