Let op! Valse e-mail Belastingdienst in omloop

Een groot gedeelte van Nederland heeft het er al weer op zitten, de belastingaangifte over 2021. Toch is nog niet iedereen er aan toe gekomen. En criminelen zien hun kans schoon om deze categorie mensen in een onbewaakt ogenblik op te lichten.

Mail in omloop

Momenteel circuleert er een e-mail van ‘de Belastingdienst’ dat de ontvanger een bedrag terugkrijgt en dat hij of zij hiervoor alleen nog zijn of haar bankrekening moet verifiëren. Dit verifiëren moet middels het inloggen met DigiD gebeuren. Hieronder ziet u een voorbeeld van de betreffende e-mail.

Mocht u dit bericht in uw inbox zien verschijnen, verwijder het dan en klik vooral niet op de link. Met uw DigiD en bankrekeningnummer, kunnen criminelen u immense, financiële schade toebrengen.

Als u berichten uit naam van de Belastingdienst ontvangt en u weet niet zeker of ze van de Belastingdienst afkomstig zijn, log dan eerst in op een van de portals, bijvoorbeeld Mijn Overheid, om te kijken of het bericht daar ook terug te vinden is. Op deze website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over valse berichten die in omloop zijn en hoe u dit kunt melden.

valse mail belastingdienst

Naar nieuwsoverzicht