Inbraakproof naar de vakantie

Tijdens de vakantieperiode is de kans op woninginbraak groter. Het is verstandig om gedurende deze periode extra alert te zijn.  Met de juiste voorzorgsmaatregelen zorgt u er voor dat uw woning geen gemakkelijk doelwit is.

De vakantie is geboekt. Nog even en Nederland pakt haar koffers weer voor een welverdiende vakantie. Tijdens uw afwezigheid stijgt de kans dat er in uw huis ingebroken wordt. Gelukkig kunt u zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u ten prooi valt aan het inbrekersgilde.

Om maatregelen te kunnen treffen, is het belangrijk te weten wat het zwakste punt van uw huis is. Meer dan de helft van de woningen in Nederland (56,1%) heeft geen goed slot op de deur. Een inbreker staat met zo’n slot binnen enkele minuten bij u in huis. Maar zelf met een goed slot bent u nog niet uit de gevarenzone. Ook ramen en schuifpuien zijn populaire toegangspunten bij inbraak. Hierbij is nog steeds de ouderwetse koevoet het favoriete gereedschap van de inbreker, gevolgd door schuiven van een pasje tussen de deur.

Gemiddelde schade na inbraak € 2.650,-

Naast de emotionele schade die een inbraak veroorzaakt, is de financiële schade ook aanzienlijk. Gemiddeld loopt een woningeigenaar € 2.650,- per woninginbraak aan schade op. Dit bedrag wordt voor een gedeelte bepaald door de gestolen spullen en voor een gedeelte door de vernielingen die inbrekers aanrichten.

Wat kunt u zelf doen?

Ter voorkoming van woninginbraak geeft het politiekeurmerk veilig wonen tips. Zo is het verstandig om geen adreslabel aan uw sleutels te maken en een (digitale) buurtpreventiegroep op te stellen. Ook doet u er goed aan om waardevolle spullen, zoals bijvoorbeeld sieraden, te graveren of op een andere wijze te markeren. Voor alle tips verwijzen wij u graag naar de website van het politiekeurmerk zelf. Klik daarvoor op deze link.

Heeft u schade naar aanleiding van een (poging tot) inbraak? Dan kunt u contact opnemen via schade@kralwesten.nl.

Inbraakproof vakantie

Bron: Wegwijs - 9 mei 2018

Naar nieuwsoverzicht