De reisverzekering en Corona; wat is verzekerd?

Nu Corona toch weer een beetje de kop op lijkt te steken, nemen verschillende Europese landen langzaamaan weer maatregelen om een grote uitbraak te voorkomen/beperken. Als u een reis geboekt heeft naar zo’n land, dan kan dit gevolgen hebben voor uw vakantie. In dit artikel beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen over de reis- en annuleringsverzekering en Corona.

1. Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als ik in quarantaine moet omdat ik in aanraking ben geweest met iemand met corona?
Hier bent u niet voor verzekerd. Annulering vanwege maatregelen tegen een pandemie is namelijk niet gedekt. 

2. Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als ik corona heb?
Met de allriskdekking bent u verzekerd voor het annuleren van uw reis als u corona heeft. Bij de basisdekking bent u hier niet voor verzekerd.

3. Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als ik niet (volledig) gevaccineerd ben of niet de juiste vaccinatie heb voor een bepaald land waar dit wel verplicht is?
Annulering vanwege (plaatselijke) maatregelen tegen een pandemie is niet verzekerd. Ook als een land bepaalde eisen aan een corona-, vaccinatie-, herstel- of testbewijs stelt.

4. Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als ik niet op tijd de uitslag van een verplichte coronatest heb ontvangen?
Is de uitslag niet op tijd binnen buiten uw schuld om? Dan bent u hier met de allriskdekking voor verzekerd als u zich op tijd heeft laten testen. Wij vragen u een bewijs aan te leveren waaruit blijkt dat u zich op tijd heeft laten testen en dat u buiten uw schuld om de uitslag niet op tijd heeft ontvangen.

5. Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als er code geel is afgegeven vanwege corona?
Annulering vanwege maatregelen tegen een pandemie is niet verzekerd. Daarom is annuleren vanwege code geel niet verzekerd.

6. Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis als er code oranje/rood is afgegeven vanwege corona?
Annulering vanwege code oranje of rood op uw bestemming door corona is niet verzekerd. Corona is namelijk geen bijzonder onvoorziene omstandigheid meer. Ook als code groen of geel van toepassing was op het moment van boeken en is veranderd naar oranje of rood.

7. Ben ik verzekerd voor het annuleren van mijn reis door plaatselijke corona-maatregelen?
Annulering vanwege plaatselijke corona-maatregelen is niet verzekerd. Met plaatselijke corona-maatregelen bedoelen wij bijvoorbeeld het zwembad dat vanwege corona gesloten is, het niet toelaten van niet-gevaccineerde volwassenen en kinderen in een restaurant of museum. Of als een land bepaalde eisen aan een corona-, vaccinatie-, herstel- of testbewijs stelt.

8. Ben ik verzekerd als ik op reis ga naar een gebied waar een negatief reisadvies geldt vanwege corona?
U bent niet verzekerd voor hulpverlening en het afbreken van een reis als u vertrekt naar een gebied waar code oranje of rood geldt. Voor andere zaken die zijn (mee)verzekerd is er wel dekking, zoals diefstal van uw bagage. Op uw polisblad leest u wat er onder uw dekking valt.

9. Ben ik verzekerd als ik corona krijg als ik op reis ben?
Ja, u bent hiervoor verzekerd met de dekking Geneeskundige kosten. Bij de allriskdekking bent u hier standaard voor verzekerd. Bij de basisdekking is dit een aanvullende dekking. Op uw polisblad leest u of u deze dekking meeverzekerd heeft. Met de dekking Geneeskundige kosten bent u verzekerd voor noodzakelijke medische kosten in het buitenland. U bent alleen verzekerd voor deze kosten als ze niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Belangrijk voor deze dekking is wel dat u éérst contact opneemt met uw reisverzekeraar.

10. Ben ik verzekerd als ik door quarantaine langer op mijn bestemming moet blijven dan gepland?
Met zowel de basis- als allriskdekking kom u in aanmerking voor een vergoeding van de redelijke extra kosten bij een langer verblijf. U komt hiervoor alléén in aanmerking als op het moment van vertrek code groen of geel van kracht is op uw bestemming. En als uw reisaanbieder geen vergoeding voor een langer verblijf biedt. Belangrijk voor deze dekking is wel dat u éérst contact opneemt met uw reisverzekeraar.

Heeft u vragen over uw reisverzekering of wilt u graag vrijblijvend een offerte ontvangen? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl.

Reisverzekering en corona

Naar nieuwsoverzicht