Hypotheek afsluiten 

Voor het afsluiten van een hypotheek doorlopen we een aantal stappen, deze stappen zijn zowel voor de starter, doorstromer en oversluiter gelijk. Hieronder staan de stappen kort toegelicht. Een uitgebreide beschrijving van onze dienstverlening vindt u hier (pdf).

Stap 1: Oriëntatie en kennismaking
Graag maken we kennis met u om uw wensen en doelstellingen in kaart te brengen. We geven tijdens het gratis oriëntatiegesprek uitleg over onze werkwijze, geven een indicatie van de hoogte van de hypotheek op basis van uw financiële situatie en welke maandlasten daar bij horen. Voorafgaand aan het gesprek vragen we u een aantal gegevens aan te leveren, zodat wij u een juiste indicatie kunnen geven. 

Stap 2:  Inventarisatie en analyse
Wanneer u na de kennismaking besluit Kral Westen in te schakelen voor het verzorgen van uw hypotheek, dan kunt u het volgende van ons verwachten:

  • We leggen de verschillende hypotheekvormen aan u uit.
  • We geven inzicht in uw financiële mogelijkheden. Hierbij zien we meer dan een maximale leenbedrag, we kijken ook naar de financiële ruimte die u overhoudt om te leven.
  • We leggen de uitwerking en risico's bij overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid aan u uit. En de risico's wanneer u en uw partner uit elkaar gaan.
  • We maken een inventarisatie van uw wensen, nu en voor de toekomst. Hoeveel wilt u maandelijks betalen voor uw woning? Heeft u hoge kosten door studerende kinderen of crèche? Wilt u misschien minder gaan werken? Etc.
  • We helpen u om inzicht te krijgen in uw zekerheden voor de toekomst.

Stap 3: Maatwerk hypotheekadvies
Op basis van de inventarisatie ontvangt u van ons een maatwerk advies voor het afsluiten van een hypotheek. In het advies nemen we de hypotheekvorm, de hoogte van de hypotheek en de duur van de hypotheek mee. Hierbij kijken we ook direct naar de  bijbehorende verplichte en niet verplichte verzekeringen. Aan het eind van het gesprek heeft u een duidelijk beeld van welke hypotheekvorm het beste bij uw situatie past en welke maandlasten daar bij horen.

Stap 4: Bemiddeling
Aansluitend op het advies vragen wij offertes op bij verschillende aanbieders. Deze offertes vergelijken wij voor u. Hierbij kijken we niet alleen naar rente en premies, we nemen hierin ook de hypotheekvoorwaarden en kleine lettertjes voor u mee. Kral Westen is een onafhankelijk hypotheekadviseur, hierdoor kunnen wij de hypotheekverstrekker kiezen met het hypotheekproduct die het beste bij uw wensen en behoeften past. Tevens verzorgen wij al het papierwerk. Het enige wat u hoeft te doen is het aanleveren van een aantal documenten, zoals een werkgeversverklaring en gezondheidsverklaring. Vervolgens bespreken we de hypotheekakte gezamenlijk, voordat u deze gaat ondertekenen bij de notaris.

Stap 5: Nazorg