Uitvaartverzekering

Op het moment dat u overlijdt, wilt u uw nabestaanden achterlaten zonder zorgen over hoge uitvaartkosten. Met de uitvaartverzekering via Kral Westen bent u ervan verzekerd dat alles goed geregeld is, wanneer u komt te overlijden. Indien u komt te overlijden, dan keert de verzekeraar het verzekerd bedrag uit, waarmee u (een deel van) de kosten van een begrafenis of crematie kunt betalen.

Uw uitvaart verzekeren kan op 3 manieren bij Kral Westen​

 • Uitvaartverzekering Natura
 • Uitvaartverzekering Geld
 • Uitvaartfonds

Monuta Uitvaartverzekering Natura

Met een Uitvaartverzekering Natura kunt u uw begrafenis of crematie laten verzorgen. Door het afsluiten van een natura-uitvaartverzekering, verzekert u een pakket van diensten. Hierin zijn een aantal belangrijke zaken omtrent de uitvaart opgenomen, zoals het begeleiden van de ceremonie op de dag van de uitvaart en het verzorgen van de aangifte van overlijden bij de gemeente. Daarnaast is in het dienstenpakket een vrij besteedbaar bedrag opgenomen, voor bijvoorbeeld het rouwvervoer, de kist en de bloemen.

Kenmerken Monuta Uitvaartverzekering Natura

 • De verzekering is waardevast. Dit betekent dat de dienstverlening van een uitvaartverzorger altijd gegarandeerd is, ongeacht de waarde en de prijzen op het moment van overlijden.
 • In het dienstenpakket is een vrij besteedbaar bedrag opgenomen, welke gebruikt kan worden voor  onder andere de kist, het grafmonument of de catering.
 • Het pakket van diensten is een geïndexeerd pakket. Jaarlijks wordt de waarde verhoogd, omdat de kosten van een uitvaart ook elk jaar stijgen. 
 • Mogelijkheid om kinderen tot 18 jaar gratis mee te verzekeren. 
 • De natura-uitvaartverzekering is te combineren met een kapitaal-uitvaartverzekering.  

Monuta Uitvaartverzekering Geld

Met een Uitvaartverzekering Geld bepaalt u zelf het verzekerd bedrag, dat beschikbaar komt wanneer u komt te overlijden. Dit bedrag kan maximaal € 15.000,- zijn.  Deze uitkering kan gebruikt worden ten behoeve van de uitvaartkosten. De kapitaal uitvaartverzekering bestaat uit een geldelijke uitkering bij overlijden en kan gecombineerd worden met een natura-uitvaartverzekering.

Kenmerken Monuta Uitvaartverzekering Geld

 • U bepaalt zelf het verzekerd bedrag. (met een maximum van € 15.000,-)
 • Het verzekerd bedrag is vrij besteedbaar. Uw nabestaanden mogen voor de uitvaartverzorging voor Monuta kiezen, maar dit hoeft niet.
 • Mogelijkheid om kinderen tot 18 gratis mee te verzekeren.

Monuta Uitvaartfonds

Eenvoudig een bedrag opbouwen voor uw uitvaart? Dat kan met een uitvaartfonds, waarbij u éénmalig of vaker een bedrag stort. Over uw storting(en) ontvangt u rente. Het bedrag van het uitvaartfonds komt pas na uw overlijden vrij en kan alleen worden gebruikt om de kosten van de uitvaart mee te betalen.  Het uitvaartfonds is een persoonlijke voorziening. Voor meerdere personen sluit u meerdere uitvaartfondsen af.

Kenmerken Monuta Uitvaartfonds

 • Het Monuta Uitvaartfonds is voor iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheid.
 • Na uw overlijden kunnen uw nabestaanden de inleg gebruiken voor de kosten van de uitvaart. Er wordt geen geld uitgekeerd. Hierdoor weet u zeker dat het geld voor uw uitvaart wordt gebruikt.
 • Als er geld overblijft na de uitvaart, dan wordt van het gespaarde bedrag wordt tot maximaal 10% aan de nabestaanden uitbetaald, met een maximum van € 500. 
 • Tussentijds storten is mogelijk. U ontvangt een jaarlijkse bijschrijving van rente over het gestorte bedrag.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uw uitvaart te verzekeren, neem hiervoor contact op met ons team verzekeringen. Hier vindt u meer informatie over het regelen van een uitvaartverzekering en wat daarbij allemaal komt kijken. Klik hier om de Brochure uitvaartverzekeringen te bekijken. 

Uitvaart regelen? Wij zien meer.