Oversluiten 

Loopt uw rentevastperiode binnenkort af? En wilt u eventueel oversluiten? Dan is dit uw kans om te kijken of een andere hypotheekverstrekker wellicht een aantrekkelijker aanbod voor u heeft. Aan het einde van een rentevastperiode kunt u uw huidige hypotheek boetevrij oversluiten of omzetten. Wel maakt u dan kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen? Neem contact op met onze hypotheekadviseurs voor een vrijblijvend advies.

Einde rentevastperiode 

Als u een hypotheek afsluit, dan bepaalt u voor hoelang u de rente wilt vastzetten. Aan het einde van de rentevast periode moeten er met de hypotheekverstrekker nieuwe afspraken worden gemaakt. Dit is een uitstekend moment om uw hypotheek eens goed te bekijken en eventueel over te sluiten, want aan het einde van de rentevast periode kunt u boetevrij iets veranderen aan uw hypotheek.

Rentemiddeling, alternatief voor oversluiten

Rentemiddeling wordt vaak gezien als alternatief voor oversluiten, bijvoorbeeld wanneer de boeterente hoog is. In plaats van een nieuwe hypotheek bij andere geldverstrekker, blijft u bij uw huidige geldverstrekker. Het voordeel van rentemiddeling is dat de boeterente wordt verrekend in het nieuwe tarief en zo wordt betaald gedurende de looptijd. Omdat u niet kiest voor het beste aanbod in de markt is het voordeel van rentemiddeling kleiner als oversluiten. Van een alternatief is dus geen sprake.

Nieuw hypotheekvoorstel 

Wanneer uw rentevast periode van uw hypotheek afloopt, dan kunt u een voorstel verwachten van uw huidige geldverstrekker. Dit voorstel is vaak gebaseerd op de huidige, lopende afspraken. Wij adviseren u echter dit voorstel niet af te wachten en ruim van te voren, samen met een van onze adviseurs, uw hypotheek eens kritisch te bekijken. Hij of zij kan u informeren over mogelijke alternatieven of wellicht een andere hypotheekvorm die beter bij uw huidige situatie past.