Studeren in Stad? Denk aan je verzekeringen!

Het collegejaar 2023-24 staat op het punt te beginnen en misschien ga jij als vers afgestudeerde middelbare scholier dit jaar wel op kamers in Groningen (of een andere studentenstad) wonen.

Ontzettend spannend om onder de vleugels van je ouders vandaan te kruipen natuurlijk! Maar denk je naast het kopen van je collegeboeken, borrelen met huisgenoten, opstellen van een schoonmaakrooster en het aanschaffen van de laatste borden en glazen ook aan het regelen van een verzekering voor al die spullen die jij in je kamer hebt staan?

Misschien komt de helft van je spullen van de Ikea en heb je de andere helft gekregen van lieve familieleden, maar alles bij elkaar opgeteld is jouw inboedel toch meer waard dan je denkt. Want ook je laptop en je smartphone vallen onder de dekking. Toch wel fijn als die ook verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld diefstal of beschadiging…

Welke verzekeringen moet je aan denken?
Naast een inboedelverzekering, waarbij de schade aan jouw spullen verzekerd is, is het ook verstandig een Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten. Hierbij is er ook dekking voor de schade die je per ongeluk bij een ander toebrengt. 

Daarnaast zijn er tal van andere verzekeringen, die voor jou als student van belang kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan de Doorlopende reisverzekering voor vakanties en studie-uitjes. 

Dus wil jij naast de tentamenstress je niet ook nog zorgen maken over hoe jij je laptop gaat vervangen als deze door kortsluiting overlijdt? Neem dan contact op met een van onze verzekeringsadviseurs via verzekeringen@kralwesten.nl. Zo kun jij onbezorgd van je studententijd genieten!

Studeren

Naar nieuwsoverzicht