Goed voorbereid op vakantie met DAS voor Onderweg!

Door het aanhoudende, druilerige weer hebben veel Nederlanders besloten alsnog (naar het buitenland) op vakantie te gaan. Lekker ontspannen in een luxe hotel aan de Spaanse kust of een rondreis door Scandinavië met een huurcamper. Maar wat als het luxe hotel uit de folder een bouwput blijkt te zijn? Of de verhuurder geeft de borg niet terug omdat u schade zou hebben veroorzaakt. In zulke gevallen kan DAS voor Onderweg – Uitgebreid uitkomst bieden.

Als u op vakantie gaat, dan denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan de rechtsbijstandverzekering bij de voorbereidingen. Toch zijn er genoeg situaties te schetsen waarbij de standaard reisverzekering geen dekking biedt, maar de rechtsbijstandverzekering wel.

Verkeer

In het verkeer zit een ongeluk in een klein hoekje. Vooral in een vreemd land dat vaak andere verkeersregels kent, is de kans op een ongeval groter. DAS voor Onderweg – Uitgebreid biedt dekking voor het hele gezin en alle (lucht)vaartuigen. Hierbij kunt u denken aan schade aan uw auto na een aanrijding, maar ook als u tijdens een buitenrit van uw paard valt.

Contracten

De DAS voor onderweg – Uitgebreid beidt ook dekking voor contracten over vervoermiddelen in uw huishouden. Dit betekent dat u bijvoorbeeld juridische hulp ontvangt als u uw auto heeft laten repareren, maar de reparatie blijkt niet goedt te zijn uitgevoerd. Een ander voorbeeld van een gedekte situatie is als u met de accu van uw elektrische fiets naar de fietsenwinkel gaat, omdat deze niet goed. De fietsenwinkel zegt vervolgens dat er niets aan de hand is.

Deeleconomie

Als u spullen (tegen een vergoeding) uitleent aan andere mensen, of u juist spullen leent van iemand, dan biedt de DAS voor Onderweg – Uitgebreid dekking. Deze geleende spullen moeten wel te maken hebben met verkeersdeelname (zoals een auto, motor, scooter of fiets) of vakantie (zoals ski’s kampeerspullen of een dakkoffer). Dus brengt een kennis uw dakkoffer niet terug na hem een weekje geleend te hebben, of beweert uw buurman dat u schade aan zijn fiets heeft gemaakt toen u hem geleend heeft, maar weet u van niets?  Dan krijgt u juridische bijstand bij deze conflicten.

Vakantie

Ook bij conflicten die te maken hebben met een vakantie die u heeft geboekt, is er dekking op de DAS voor Onderweg – Uitgebreid. Hierbij kunt u denken aan de volgende situaties; de reisorganisatie waar u de reis geboekt heeft, is failliet of uw vlucht heeft flinke vertraging opgelopen, maar de luchtvaartuigmaatschappij betaalt geen compensatie.

Voor meer informatie over de DAS voor Onderweg-verzekering kunt u hier de flyer bekijken. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen via verzekeringen@kralwesten.nl.

rechtsbijstandverzekering

Naar nieuwsoverzicht