Veel belangstelling voor kavels ‘De Wissel’ in Nieuw-Buinen

Aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen startte afgelopen dinsdag 6 september in nauwe samenwerking met Kral Westen de verkoop van de eerste kavels van plan ‘De Wissel’. De verkoop vond plaats daar waar de vrijstaande woningen en de twee-onder-één-kap woningen straks moeten komen te staan.

‘Er is veel belangstelling’

Dat er behoefte is aan woningbouw in Nieuw-Buinen, werd dinsdag wel duidelijk. ‘De avond is heel erg goed verlopen’, zegt Marijke Slim van Kral Westen. ‘Er is veel belangstelling. Mensen konden in de tent terecht voor informatie en we hadden een aantal kavels uitgezet. Ook konden ze een beeld van de uitkijk krijgen. Er was koffie en thee, er waren maquettes waardoor mensen een globaal beeld konden krijgen van wat er mogelijk is. Ook waren er brochures beschikbaar.’ Ondertussen hebben verschillende mensen aangegeven wat hun eerste, tweede of derde keuze is. ‘Afhankelijk van de situatie zullen we eventueel gaan loten. Wat zeker is, is dat er eind deze maand, begin volgende maand al nutsvoorzieningen aan het Zuiderdiep worden aangelegd. Het kan dus straks erg snel gaan.’

Tweede fase

‘Wij kijken ondertussen alweer naar de tweede fase, als rijwoningen gebouwd gaan worden. Hoe snel we daar concreet mee aan de slag kunnen gaan, is ook afhankelijk van de gemeente. Nu als is echter aangetoond dat er veel belangstelling is. Logisch ook, want het is een heel mooie upgrade voor Nieuw-Buinen’, besluit Slim.

Heeft u vragen over nieuwbouwproject 'De Wissel'? Dan kunt u contact opnemen via makelaardij@kralwesten.nl

Bron: Week in Week uit, Vincent Muskee – 13 september 2022

wisselnieuwbuinen

Naar nieuwsoverzicht