Huurwoning na overlijden partner; huurverzekering kan uitkomst bieden

Partners die samen een woning kopen sluiten bijna altijd een overlijdensrisicoverzekering, waardoor de ene partner financieel in staat gesteld wordt in de woning te blijven wonen, indien de andere partner onverhoopt komt te overlijden.

Partners die besluiten samen een woning te gaan huren, sluiten veel minder vaak een dergelijke verzekering. In de praktijk blijkt vaak, dat bij overlijden van een van de partners de overgebleven partner niet in dezelfde woning kan blijven wonen, omdat de huurlasten te hoog zijn geworden. In dit soort situaties kan een overlijdensrisicoverzekering ook uitkomst bieden.

Scildon lanceert nieuw product; huurverzekering

De Scildon Huurverzekering is een overlijdensrisicoverzekering die zich richt op gezinnen die een woning huren. De verzekering keert bij overlijden gedurende een van tevoren afgesproken periode maandelijks een bedrag uit. Hiermee kan de achterblijvende partner (een gedeelte van) de huur blijven betalen. Enkele voordelen van de huurverzekering ten opzichte van de klassieke overlijdensrisicoverzekering zijn:

  • De verzekering keert maandelijks uit, in plaats van ineens. Hierdoor kan de uitkering gebruikt worden voor het betalen van (een deel van) de huur;
  • Looptijd vanaf twee jaar en gebroken duren zijn mogelijk;
  • Digitaal aanvraag- en medisch traject. Dynamisch digitale gezondheidsverklaring, waardoor er minder aanvullende vragen achteraf gesteld worden;
  • Werelddekking.

Beide partners verzekeren elkaar

Hier is aan te raden om eerst een berekening te maken welke bedrag elke partner financieel nodig heeft om na het overlijden van de andere partner op dezelfde wijze te kunnen voortleven. Per partner kan hier een verschillend bedrag uit volgen. Vervolgens kunnen beide partners op elkaars leven een bepaald kapitaal verzekeren, dat erin voorziet om een aantal jaren financieel verlies als gevolg van het overlijden van de andere partner op te vangen. Hiermee krijgt de achterblijvende partner de financiële ruimte en de tijd om eventueel een andere huurwoning te vinden.

Het is belangrijk dat de betaling van de premie goed wordt geregeld. Partner A betaalt de premie op het leven van partner B en partner B betaalt de premie op het leven van partner A. Dit moet zo gebeuren om te voorkomen, dat over de uitkering van de levensverzekering erfbelasting moet betalen.

De overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van de leeftijd van de partners relatief goedkoop, terwijl hiermee toch een belangrijke financiële zekerheid wordt verkregen. Voor het bepalen van het juiste verzekerde bedrag én om te voorkomen dat onbedoeld over de uitkering belasting betaald moet worden, kunt u met onze Financieel Adviseur in gesprek gaan.

 Heeft u vragen over de huurverzekering, of wilt u graag een afspraak met onze Financieel Adviseur? Dan kunt u contact opnemen via hypotheken@kralwesten.nl.

hypotheek overdrachtsbelasting

Bron: Financieel Alert

Naar nieuwsoverzicht